aylak adam

18 Temmuz 2021 Pazar

sporda zor olan basit oynamaktır denir. hayatın da tıpkı bu şekilde olmasını çok isterdim. zor bile olsa bir çözüm yolu olması.. günler geçtikçe kendisini daha da iyi tanıyor insanlar. tanıdıkça düşünceler, istekler, zevkler değişiyor. değişiklikler çoğaldıkça tercihler artıyor. ve herkes bu tercihlerini hayata geçirecek şansa sahip olamıyor. mantıklı olan mı takip edeceğimiz yol, kalbimizin yolundan gitmek mi ? yoksa isteklerimiz değiştikçe yenilemek mi ? veyahut bambaşka çözüm yolları .. ?

en önemli olan belki değişiklik gösterebilir ama zaman herkes için önemlidir. ölümün dahi zamanlısı diye dua ediyoruz daha ötesi var mı ? ve bizler bu zamanımızı terk ediyoruz bazen kimin kullandığından dahi haberimiz olmadan hem de. bizim zamanımızı kullananlar daha uzun yaşıyor, bedenimizi-zihnimizi-zamanımızı kullanıyor, kaçta yatacağımıza, dışarı çıkıp çıkamayacapımıza, sevdiklerimizle görüşme sürelerine-zamanlarına kadar onların elinde. bu yazıyı dahi yazmak için gereken zamana onlar karar veriyor. kesinlikle karalama, kötüleme cümleleri de değil bunlar. fırsatı ve hayata bakışı doğrultusunda birçok insan buna sahip olmayı doğal olarak isteyebilir. bir gün herkes için yirmi dört saat değil..

çeşitli tercihler çıkıyor önümüze, hepsini değerlendirebilmeyi çok isterdim. bundandır yarım bırakılmış denemeler. maalesef o kadar zamana sahip değilim. elimi ayağımı herşeyden çekip felsefe, uzay, psikoloji  önderliğinde tasavvufi hayata yönelesim var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder